De beste en simpelste manier om goedkoop een WordPress website te bouwen

De beste en simpelste manier om goedkoop een WordPress website te bouwen

Ik heb al eerder gezegd dat ik geen fan ben van de thema’s van Themeforest. Ondanks dat ze door veel mensen worden aangeraden, vind ik ze zelf omslachtig en ingewikkeld om te gebruiken. Daarom raad ik eigenlijk altijd het Divi thema aan. Maar ondanks dat de prijs voor Divi goed in verhouding is, je kan immers levenslang toegang krijgen tot het thema, snap ik goed dat je wellicht liever een gratis website bouwt. Daarom deel ik in deze blog wat volgens mij de beste optie is om gratis of goedkoop een simpele WordPress website te bouwen.

Lees hier waarom ik een thema van Themeforest afraadt.

Hoeveel kost een WordPress thema gemiddeld?

Wanneer je een thema via Themeforest koopt kunnen de prijzen behoorlijk variëren. Je hebt thema’s van een paar tientjes en prijzen die op kunnen lopen tot een paar honderd euro. Het Divi thema kost 89 dollar voor een licentie van een jaar of eenmalig 249 dollar voor levenslang gebruik. Hierbij krijg je ook toegang tot de andere producten van de makers van het thema. Ik snap echter dat je wellicht startende bent en liever nog geen grote investeringen wilt doen. Daarom heb ik een fijn alternatief, namelijk het gebruik van Elementor in combinatie met een gratis thema.

Wat is Elementor?

Elementor is een pagebuilder voor WordPress. Dit houdt in dat je je website gemakkelijk kan bewerken met behulp van blokken en elementen. Wellicht is het in het begin even inkomen en onderzoeken hoe het werkt. Maar wanneer je de basis door hebt, werkt het erg intuïtief en is het aanpassen van je website super gemakkelijk. Je kan Elementor als gratis plugin downloaden.

Hoe kan je Elementor gebruiken met een gratis thema?

De makers van Elementor hebben een gratis thema ontworpen. Hello, deze kan je hier downloaden. Om te starten met het bouwen van je eigen website volg je de volgende stappen.

  • Installeer het thema op je WordPress website.
  • Download vervolgens via het tabblad plugins de Elementor plugin.

Je kunt nu aan de slag met het bouwen van je website. Vind je het lastig waar je moet beginnen? Binnenkort vind je hier handige tutorials.

De betaalde versie

Naast de gratis versie kan je ook Elementor pro gebruiken. Deze versie is betaald. Wil je je blog en shop pagina’s een custom opmaak geven of een eigen 404 pagina ontwerpen binnen Elementor? Dan raad ik zeker aan om de pro versie aan te schaffen. Ben je echter op zoek naar een simpele website met niet te veel functies en enkel een mooi opgemaakte homepagina om je product of dienst te tonen? Ga dan gewoon lekker voor de gratis versie. Je hebt altijd nog de kans om te upgraden, wanneer je later toch graag meer functies wilt.

Zelf een mooie huisstijl samenstellen zonder er weken mee bezig te zijn | Download de gratis gids

Bedankt voor je download! Je kan de gids binnen enkele minuten in je mailbox verwachten.