Dit zijn 10 redenen om te gaan ondernemen

De voordelen van ondernemen

Zeg je ondernemen, dan zeggen veel mensen negatieve dingen. Risico’s, hard werken, niet genoeg animo, je hoort het allemaal wel voorbij komen. Dingen die naar mijn mening soms niet eens waar zijn, maar dat is iets voor een andere blog. In deze blog gaan we namelijk kijken naar de VOORDELEN van ondernemen. Dit zijn 10 redenen waarom jij vandaag nog de eerste stap moet zetten op je ondernemersreis!

Je bepaalt je eigen uren

Wil je een keer een dagje vrij of voel je je even wat minder? Dan heb je de mogelijkheid om vrij te nemen. Hierdoor heb je de kans om beter naar jezelf, je lichaam en je energieniveau te luisteren, waardoor je veel energieker en met meer ontspanning door het leven gaat

Je bepaalt je eigen prijzen / salaris

In loondienst zit je al snel aan de top van je salaris, als ondernemer heb je altijd de mogelijkheid om verder op te schalen. Je mag je eigen prijzen bepalen.

Mogelijkheid om nieuwe ideeën uit te kunnen voeren

Heb je een nieuwe idee? Dan kan je dit direct verwerken in je bedrijf en ermee aan de slag gaan, je hebt geen toestemming van anderen nodig.

Je kan een gedeelte van je bedrijf passief inrichten

Ontwikkel bijvoorbeeld een online cursus of een ebook. Wanneer je deze eenmaal op je website hebt staan kan je deze oneindig verkopen en elke maand weer passieve inkomsten genereren.

Je doet werk waar je passie ligt

Omdat je iets doet wat je enorm leuk vind ervaar je meer voldoening en werk je met plezier.

Afwisseling.

Het ene moment heb je een coachgesprek, het andere moment pak je bestellingen in of schrijf je een blog en weer een ander moment ben je op social media te vinden. Ondernemen is nooit saai. En merk je dat je toch behoefte hebt aan nog meer afwisseling? Misschien ben je dan wel een multi-passionate en is het runnen van meerdere bedrijven wel jouw ding. Vind je het juist overweldigend dan heb je altijd de mogelijkheid om taken uit te besteden.

Je hoeft je tegenover niemand te verantwoorden

Als jij iets liever op jouw manier doet dan kan dat gewoon, niemand heeft daar wat over te zeggen. Je kan volledig doen wat bij jou past en wat voor jou goed voelt.

Een gevoel van super veel voldoening

Je hebt mensen echt wat te geven, je spreekt een bepaald niche aan en helpt mensen met het oplossen van een probleem dat ze ervaren.

Je kan mensen een toffe baan aanbieden

Heb je een goedlopend bedrijf en de wens om op te schalen, dan kan je mensen in dienst nemen en ze op deze manier een fijne en leuke werkomgeving bieden.

Je kan je bedrijf zo groot of klein maken als je zelf wilt

Wil je liever een klein bedrijf of juist een onderneming met veel mensen in dienst? Je bepaalt zelf hoe je wilt groeien.

Nog een extra voordeel, je kan er volledig zijn voor je huisdieren en/of kinderen. Je werkt vanuit huis of neemt ze mee naar je werk. En als je een keer vanuit het buitenland wilt werken of wilt reizen heb je met een plaats onafhankelijke onderneming gewoon de mogelijkheid om tijdens het reizen door te werken.

Zelf een mooie huisstijl samenstellen zonder er weken mee bezig te zijn | Download de gratis gids

Bedankt voor je download! Je kan de gids binnen enkele minuten in je mailbox verwachten.