Verwijder je (business) blokkades met Eft tapping

eft tapping voor succes in je bedrijf en business

Voel jij je soms gefrustreerd in je bedrijf en stroomt het niet zoals je wilt? Heb je een nare reactie ontvangen die maar door je hoofd blijft spoken. Of voel je veel onrust en onzekerheid over je bedrijf? Er zijn veel methodes om hiermee om te gaan, maar Eft is super om in korte tijd grote shifts te kunnen ervaren op dit gebied. In deze blog gaan we kijken wat Eft precies is, hoe je hier zelf mee aan de slag kan gaan én hoe je Eft in kan zetten voor je bedrijf.

Wat is Eft?

Eft tapping is een vorm van emotiemanagement. Tijdens een Eft sessie focus je je op bepaalde gevoelens en klop je tegelijkertijd op verschillende meridiaanpunten. Het heeft iets weg van EMDR en acupressuur.

Wanneer we emoties en gebeurtenissen vanuit logica bekijken en erover praten kunnen we veel verwerken. Maar Eft gaat nog net een stapje verder. Tijdens een Eft sessie ga je namelijk direct met je onderbewuste aan de slag, en hier is de plek waar alles zijn oorsprong vindt.

Alles wat je doet, zegt en voelt gebeurt als het ware op de automatische piloot. Heb je iets meegemaakt in je kindertijd en wordt dat getriggerd in het nu, dan reageer je hierop vanuit de dingen die je eerder hebt meegemaakt en je onderbewuste.

Tijdens het tappen geef je je hersenen als het ware een seintje dat het oké is, dat er geen gevaar is en dat je lichaam zich mag gaan ontspannen. Hierdoor kan je zenuwstelsel zich ontspannen in de situatie en hierdoor kan je emoties verwerken en loslaten.

De verschillende kloppunten

Een Eft sessie bestaat uit meerdere kloprondes. In een klopronde klop je achtereenvolgens op 8 verschillende punten. In onderstaande afbeelding kan je de verschillende punten zien.

Voordat je aan de kloprondes begint start je de sessie met een startzin, deze heeft altijd dezelfde opbouw, tegelijkertijd tap je op het zogenaamde karatepunt. Dit punt ligt aan de zijkant van de hand, tussen je pols en je pink.

Hoe tap je?

Je kan op de verschillende punten kloppen met één of meerdere vingers. Vind hierin een tempo en ritme dat voor jou goed voelt.

Het is niet nodig om tegelijkertijd aan beide kanten van je lichaam te kloppen. Alleen de linker- of alleen de rechterkant is voldoende.  

De opbouw van een Eft sessie

Voordat je aan een Eft sessie begint is het fijn om de emotie die je ervaart een cijfer te geven. Zo kan je tijdens het tappen goed checken of de lading erop af neemt.

Vervolgens begin je altijd met een startzin. In deze zin benoem je het ‘probleem’ en zeg je tegelijkertijd dat je van jezelf houdt en jezelf accepteert. Je kan hiervoor deze zin gebruiken: Ondanks dat … (vul probleem of gevoel in), hou ik van mezelf en accepteer ik mezelf volledig.

Merk je dat je het moeilijk vind en jezelf niet volledig kan accepteren? Dan kan je ook zeggen: ‘Ik kies ervoor om mezelf te accepteren’ of ‘Ik wil mezelf ondanks dit graag accepteren’.

Deze startzin herhaal je 3 keer terwijl je tegelijkertijd op het karatepunt aan de zijkant van je hand tapt. Vervolgens ga je verder met de kloprondes.

In de kloprondes ga je achter elkaar op de verschillende punten kloppen. Per punt benoem je de emoties die je ervaart. Ben je bijvoorbeeld gefrustreerd? Dan kan een sessie er zo uit zien.

  • Karatepunt: Ondanks dat ik me super gefrustreerd voel over …, hou ik van mezelf en accepteer ik mezelf volledig (3x)
  • Naast je wenkbrauw: Deze frustratie
  • Naast je oog: Ik kan me zo gefrustreerd voelen over deze situatie
  • Onder je oog: Ik voel het in mijn lichaam
  • Onder je neus: Ik krijg het er benauwd van
  • Onder je mond: Deze frustratie voelt beklemmend
  • Je sleutelbeen: Ik wordt gek van deze frustratie
  • Onder je arm, ter hoogte van je bh band: Ik zou willen dat ik het los kon laten
  • Bovenop je kruin: Deze frustratie

Je gaat net zo lang door met het tappen tot je de situatie van een afstandje kan bekijken en de lading er als het ware vanaf is. Gedurende de kloprondes kan je de zinnen die je zegt veranderen en aanpassen aan wat je op dit moment voelt. Verandert je frustratie in boosheid? Benoem dit dan.

Ten slotte kan je op het eind positieve affirmaties benoemen tijdens het kloppen en de sessie op deze manier afsluiten.

Hoe lang duurt een sessie?

Het kan per persoon verschillen hoeveel kloprondes er nodig zijn. Maar over het algemeen kan je met behulp van Eft tapping vrij snel verlichting ervaren.

Wat als er nieuwe dingen naar boven komen tijdens het tappen?

Het kan zijn dat je op een situatie aan het tappen bent, maar dat er ineens een andere situatie in je opkomt. Je kan er dan voor kiezen om daarmee verder te gaan. Dit kan direct, maar je mag ook eerst de andere situatie ‘opruimen’ en later terugkomen bij wat er nog meer naar boven kwam. Maak hier desnoods een lijstje van.

Je kan het vergelijken met de lagen van een ui. Je mag elke keer een stapje dichter naar de kern gaan. Hoe dichter je bij de kern komt, hoe meer je de wortels van een bepaalde situatie of een bepaald gevoel aanpakt. Veel situaties zijn terug te voeren naar je kindertijd.

Waar kan je Eft voor gebruiken?

Je kan Eft eigenlijk voor alles gebruiken. Zo is het een hele fijne tool voor je persoonlijke ontwikkeling, maar ook op business gebied kan het veel ondersteuning bieden. Voel je je geraakt door die opmerking op je content? Vind je het lastig om jezelf te laten zien? Twijfel je over je product en heb je last van het imposter syndroom? Durf je niet te ontvangen en stromen je inkomsten niet? Eft is de tool om jezelf en je bedrijf verder te helpen!

Voel je nog overweldigd en weet je niet zo goed hoe je moet starten? Kijk dan vooral op Youtube, hier vind je veel verschillende Eft video’s. Op deze manier kan je jezelf het tappen steeds meer eigen maken en de methode onder de knie krijgen. Zelf maak ik gebruik van de video’s van Brad Yates.

Zelf een mooie huisstijl samenstellen zonder er weken mee bezig te zijn | Download de gratis gids

Bedankt voor je download! Je kan de gids binnen enkele minuten in je mailbox verwachten.