Geef je je WordPress blog berichten direct een professionele opmaak met deze 3 kleine aanpassingen

Met deze 3 kleine aanpassingen geef je je wordpress blogs direct een professionele opmaak

Wanneer je een blog hebt kan je het op design gebied zo ingewikkeld maken als je zelf wilt. Zelf bouw ik mijn websites met het Divi thema. Maar mijn blog berichten voeg ik eigenlijk altijd toe in de standaard WordPress editor. Dit werkt voor mij sneller en gemakkelijker. Toch vind ik de standaard opmaak niet altijd even mooi. Daarom laat ik je in deze blog 3 kleine aanpassingen zien die de opmaak van je WordPress blog direct een professionele uitstraling geven.

Maak de tekst van je inleiding dikgedrukt

Je begint je blogs eigenlijk altijd met een korte inleiding. Om het verschil tussen de inleiding en de rest van je blog extra te benadrukken, kan je de tekst dikgedrukt maken. Hierdoor creëer je gelijk een visueel contrast.

Pas het formaat van je kopteksten aan

Te grote of juist hele kleine headings zorgen voor een gekke verhouding in je blog design. Pas het formaat van je kopteksten aan om je blog berichten er direct beter uit te laten zien.

Je kan dit doen in de Divi thema bouwer. Wil je hier meer over weten? Lees dan de blogs voor het maken van een blog design in Divi en het aanpassen van het formaat van je headings.

Voeg spacing toe aan je blog berichten

Ten slotte voeg ik altijd spacing toe tussen de verschillende alinea’s. Voor mijn gevoel staat de tekst anders te veel in elkaar gepropt. Door het toevoegen van spacing creëer ik extra witruimte en ogen mijn blogs overzichtelijker en rustiger.

Je kan spacing toevoegen met het vulelement. Voeg een nieuw element toe aan je blog en kies voor vulelement. Vervolgens kan je rechts het formaat van de spacing aanpassen, ik kies altijd voor 30 px.
Kopiëer het vulelement en plak het tussen elke alinea.

Dat was het. Met deze 3 simpele tips kan je direct aan de slag en kan je je blog berichten in WordPress direct een mooie opmaak geven. Wil je meer lezen? Bekijk dan ook de blog over het beter leesbaar maken van je blogs.

Zelf een mooie huisstijl samenstellen zonder er weken mee bezig te zijn | Download de gratis gids

Bedankt voor je download! Je kan de gids binnen enkele minuten in je mailbox verwachten.