Gratis stockphotos downloaden – Dit zijn fijne websites

Gratis stockphotos downloaden websites

Misschien loop jij er soms ook tegenaan, je hebt een blog geschreven en hebt een mooie omslagfoto nodig. Maar wat je ook probeert, je kan maar geen geschikte afbeeldingen vinden. De foto’s zijn betaald, van slechte kwaliteit of je mag ze helemaal niet gebruiken op je website. Gelukkig is er een hele simpele oplossing. Namelijk het gebruik van gratis stockphotos. In deze blog lees je hoe je deze foto’s precies kan gebruiken en via welke websites je gemakkelijk gratis stockphotos kan downloaden.

Wat zijn stockphotos?

Stockphotos, in het Nederlands ook wel stockfoto’s genoemd, zijn foto’s die je vrij mag gebruiken op je website en social media. Dit mag namelijk niet zomaar met alle afbeeldingen die je op internet tegen komt, hier rust copyright op.

Stockphotos zijn rechtenvrij, waardoor je ze kan gebruiken voor commerciële doeleinden en dus ook op je website.

Waarvoor kan je stockfoto’s gebruiken?

Je kan de foto’s gebruiken als extra toevoeging op je website, blog of social media. Denk hierbij aan blog afbeeldingen en extra sfeerbeelden op je website. Maar ook in je product designs en in je productfoto’s kan je gebruik maken van deze stockphotos. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een foto voor de omslag van je ebook of foto’s voor wanneer je een preset verkoopt en het resultaat wilt tonen in een bepaalde stijl

Let op! Je mag de foto’s niet zomaar als product doorverkopen, bijvoorbeeld als een poster of afgedrukt op een mok of t-shirt

De beste websites voor gratis stockphotos

Er zijn verschillende websites waar je deze stockphotos kan vinden. Sommige zijn betaald, anderen vragen in ruil voor de foto een vermelding. Via onderstaande websites kan je gratis stockphotos downloaden.

Pexels

Zelf maak ik eigenlijk altijd gebruik van Pexels. De foto’s op deze website zijn van goede kwaliteit en je kan hier afbeeldingen voor veel uiteenlopende onderwerpen vinden. Daarnaast kan je hier ook terecht voor video’s. Deze zou je bijvoorbeeld kunnen gebruiken in reels of als extra sfeerbeelden in je branding.

Pixabay

Maar ook Pixabay is een fijne website voor stockphotos. Pixabay werkt eigenlijk hetzelfde als Pexels en heeft ook dezelfde uitstraling. Naast video’s vind je hier ook muziek en illustraties. Ben je nog op zoek naar muziek voor je youtube video’s? Neem ook dan zeker een kijkje op deze website.

Gebruik ook personal branding foto’s

Ondanks dat stockphotos een super fijne uitkomst zijn. Je hoeft immers niet zelf alle foto’s te maken en kan veel toffe foto’s gemakkelijk downloaden. Is het wel belangrijk om het gebruik van foto’s van jezelf en sfeerbeelden af te wisselen. Mensen zijn nog steeds op zoek naar verbinding en dat kan je creëren door letterlijk je gezicht te laten zien.

In de minicursus brand fotografie neem ik je stap voor stap mee in het proces, zodat je helemaal zelf je eigen personal branding foto’s kan maken. Schrijf je nu alvast in voor de wachtlijst en krijg als eerste een bericht, wanneer deze cursus live gaat.


Zelf een mooie huisstijl samenstellen zonder er weken mee bezig te zijn | Download de gratis gids

Bedankt voor je download! Je kan de gids binnen enkele minuten in je mailbox verwachten.