Hoe kan je een WordPress link openen in een nieuw tabblad?

Hoe kan je een Wordpress link openen in een nieuw tabblad?

Wanneer je een link toevoegt aan je website, komen hier verschillende instellingen bij kijken. Zo kan je een link nofollow maken, of een link openen in een nieuw tabblad. Op dat laatste gaan we vandaag dieper in. Want hoe doe je dat eigenlijk? Hoe open je een link op je WordPress website in een nieuw tabblad?

Wanneer is het handig om een link in een ander tabblad te openen?

Wanneer je gebruik maakt van interne links (blog), dat wil zeggen blogs die enkel verwijzen naar pagina’s binnen je eigen website, is het niet nodig om de links in een nieuw tabblad te openen. Maar in het geval van externe links kan dit een handige toevoeging zijn.

Wanneer je externe links, links naar andere websites, toevoegt aan je website, worden je bezoekers van jouw website weg geleid. Om ervoor te zorgen dat ze toch nog op je website terugkeren kan je de link openen in een nieuw tabblad. Zo blijft de pagina op jouw website toch nog open staan en kunnen bezoekers altijd terugkeren, wanneer ze de andere website wegklikken.

Hoe open je een link in een nieuw venster?

Hoe je een link in een nieuw tabblad kan openen, hangt af van de plek waar je de link hebt geplaatst. Laten we de verschillende manieren stap voor stap doornemen.

Een link openen in een ander tabblad met Divi

Om een link in een ander tabblad te openen met de Divi builder, selecteer je de link en klik je op het link symbool (de twee schakels). Vervolgens openen de instellingen en kies je bij Target voor New window. Sla je wijzigingen op met de Ok knop

Een link openen in een nieuw venster in WordPress

Wanneer je een link in de WordPress editor wilt openen in een ander venster, selecteer je de link om deze te bewerken. Zet vervolgens de schuifknop voor In een nieuw tabblad openen aan.

Hoe open je een url in een nieuw tabblad in de WordPress editor voor widgets? (footer en sidebar)

Maak je gebruik van links in je footer of sidebar? Dan kan je deze in een ander venster openen door op de link te klikken en door middel van het tandwiel symbool de instellingen te openen. Zet vervolgens de optie Link openen in nieuw tabblad aan.

Een link in het menu van je WordPress website openen in een nieuw tabblad

In sommige gevallen kan het handig zijn om een item in je navigatiebalk in een nieuw venster te openen. Bijvoorbeeld wanneer je een externe link in je menu hebt geplaatst. Dit kan heel simpel. Rechts bovenin het scherm zie je het tabblad schermopties. Klik deze open en vink de optie linkdoel aan. Vervolgens verschijnt er bij al je menu items de optie Openen in een nieuw tabblad. Vink deze aan en sla je wijzigingen op.

Zelf een mooie huisstijl samenstellen zonder er weken mee bezig te zijn | Download de gratis gids

Bedankt voor je download! Je kan de gids binnen enkele minuten in je mailbox verwachten.