Hoe kan je het lettertype van je WordPress website veranderen?

Hoe kan je het lettertype van je Wordpress website veranderen?

Je hebt een mooie huisstijl ontworpen en deze doorgevoerd in je logo en andere ontwerpen. Nu is het tijd voor je website. Je hebt de kleuren al aangepast en wilt ook de rest van je huisstijl verder doorvoeren. De volgende stap? Het lettertype op je WordPress website veranderen. Maar hoe doe je dat eigenlijk?

Fonts aanpassen op je WordPress website

Het veranderen van lettertypes op je website is gelukkig heel gemakkelijk. Hoe je dit doet hangt volledig af van de tekst die je aan wilt passen.

Het lettertype voor alle tekst op je WordPress website veranderen

Om alle tekst een standaard lettertype en opmaak te geven ga je naar de WordPress customizer

Klik op Vormgeving > Customizer. Vervolgens ga je naar Algemene instellingen en dan Typografie.
Onder Header lettertype en Body lettertype kan je het font kiezen dat je standaard wilt gebruiken voor je kopteksten en body teksten. Je kan hier eventueel ook de tekstgrootte en opmaak aanpassen. Sla ten slotte je wijzigingen op.

Tekst een afwijkend lettertype geven

Soms wil je een tekstvak op je website een afwijkend lettertype geven. Bijvoorbeeld wanneer je onderaan een pagina je naam wilt zetten in een handgeschreven font. Dit kan je doen in de Divi builder.

Open de instellingen van een tekst module en ga naar het tabblad Ontwerp. Afhankelijk van de module klik je op tekst, titel tekst of corps tekst. Daarna kan je een afwijkend lettertype kiezen en eventueel de opmaak nog wat aanpassen. Sla je wijzigingen op met het vinkje onderaan de pop-up.

Uit welke fonts kan je kiezen

Wanneer je het lettertype op je WordPress website gaat veranderen. Kan je standaard uit veel verschillende soorten fonts kiezen. Maar wanneer het lettertype dat je wilt gebruiken niet beschikbaar is, is het is ook mogelijk om custom fonts te importeren. Hoe je dat doet lees je in de volgende blog.

Zelf een mooie huisstijl samenstellen zonder er weken mee bezig te zijn | Download de gratis gids

Bedankt voor je download! Je kan de gids binnen enkele minuten in je mailbox verwachten.