Hoe kan je je WordPress wachtwoord wijzigen

Hoe kan je je Wordpress wachtwoord wijzigen?

Om je website zo veilig mogelijk te maken kan je gebruik maken van een aantal handige instellingen en trucjes. Eén van deze trucjes is het regelmatig veranderen van je wachtwoord. Hiermee verlaag je de kans dat je wachtwoord wordt gekraakt en houdt je hackers buiten de deur. In deze blog leg ik stap voor stap uit hoe je je wachtwoord kan wijzigen in WordPress en geef ik je nog wat extra tips.

Waarom is het belangrijk om je WordPress wachtwoord regelmatig te veranderen?

Om de veiligheid van je website te verhogen is het belangrijk om je wachtwoord regelmatig aan te passen. Dit kan je bijvoorbeeld standaard elke maand doen. Maar je kan er natuurlijk ook voor kiezen om je wachtwoord wekelijks te veranderen.

Nu klinkt dat misschien ingewikkeld. En wellicht heb je al een keer gekeken hoe je je wachtwoord kan wijzigen, maar kon je de instellingen toen niet vinden. Geen zorgen, want gelukkig is het veranderen van je wachtwoord in WordPress super simpel en zo gefixt.

Je wachtwoord wijzigen in WordPress

Om je wachtwoord aan te passen ga je in je WordPress dashboard naar profiel bewerken. Vervolgens scrol je naar beneden tot je bij je wachtwoord instellingen komt, dit vind je onder gebruikersbeheer.

Klik op nieuw wachtwoord instellen. WordPress genereert nu automatisch een sterk wachtwoord voor je profiel. Wil je dit liever zelf kiezen? Dan kan je ook je eigen tekst in het vak typen.

Sla ten slotte je wijzigingen op met de knop profiel updaten.

Hoe kies je een sterk wachtwoord?

Een wachtwoord is het sterkst wanneer het niet uit woorden bestaat en daarnaast gewone letters, hoofdletters, cijfers en speciale tekens bevat. Verder wordt het wachtwoord steeds sterker, naarmate het aantal tekens hoger wordt. Een wachtwoord van 12 tekens lang en met voldoende variatie is over het algemeen erg sterk.

Om ervoor te zorgen dat je het toch wat makkelijker onthoud, kan je eventueel ook gebruik maken van een zin of liedje en hier steeds de eerste letter van elk woord uit pakken. Combineer dit vervolgens met cijfers en tekens en varieer tussen de kleine letters en hoofdletters.

Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om het gegenereerde wachtwoord van WordPress te gebruiken.

Zelf een mooie huisstijl samenstellen zonder er weken mee bezig te zijn | Download de gratis gids

Bedankt voor je download! Je kan de gids binnen enkele minuten in je mailbox verwachten.