Je admin naam in WordPress aanpassen voor een veiligere website. Doe het vandaag nog!

admin naam wordpress veranderen, gebruikersnaam wijzigen

Heb jij je gebruikersnaam in wordpress nooit aangepast en maak jij gebruik van de admin naam? Dan is het tijd om dat te veranderen. Je website is op deze manier namelijk een stuk kwetsbaarder voor aanvallen. Misschien heb je al eerder geprobeerd om de admin naam in WordPress te veranderen, maar zag je dat dit niet kon. Gelukkig is er een handig trucje om het toch voor elkaar te krijgen. Hoe je dat doet lees je in deze blog.

Waarom is het niet veilig om de admin naam in WordPress te gebruiken?

Dit is de standaard gebruikersnaam voor WordPress websites en daardoor is hij erg makkelijk te raden, wanneer mensen je site willen hacken. Ze hoeven dan enkel nog je wachtwoord te kraken, om je website binnen te dringen. Vaak gaat dit automatisch met speciale tools, deze zijn afgesteld op de gebruikersnaam: admin. En in veel gevallen werkt dit dus ook.

Om het hackers een stuk moeilijker te maken kan je je gebruikersnaam wijzigen. Op deze manier kost het ze meer tijd en moeite om je website te kraken. Waardoor de automatische tools niet werken en ze er vaak niet eens aan beginnen.

Hoe kan ik mijn gebruikersnaam wijzigen?

Om je admin naam in WordPress te veranderen ga je in je dashboard naar gebruikers > alle gebruikers. Vervolgens klik je hier op nieuwe toevoegen.

Vul de nieuwe gegevens in. Tip: gebruik een schermnaam om je naam te tonen op je website. En zorg dat je de rol van de nieuwe gebruiker op beheerder zet.

Je kan niet hetzelfde e-mailadres voor beide gebruikers instellen. Je kan wel eerst een ander e-mailadres invullen en dit later aanpassen.

Wanneer de nieuwe gebruiker is aangemaakt, kan je uitloggen. Log vervolgens weer in met de inloggegevens die je net hebt aangemaakt.

Ga weer naar gebruikers > alle gebruikers. En klik bij je oude account op verwijderen.

Vervolgens wordt er gevraagd wat je met de content van de oude gebruiker wilt doen. Deze ga je overzetten naar de nieuwe gebruiker die je net hebt aangemaakt. Dat doe je door bij alle inhoud koppelen aan de nieuwe gebruiker te selecteren. Klik vervolgens op verwijdering bevestigen.

Let op! Maak voor de zekerheid eerst een back-up van je website. Mocht er iets mis gaan met het overzetten met de bestanden, dan kan je de website altijd nog terugzetten naar de vorige versie.

Zelf een mooie huisstijl samenstellen zonder er weken mee bezig te zijn | Download de gratis gids

Bedankt voor je download! Je kan de gids binnen enkele minuten in je mailbox verwachten.