Je merk instellen in Canva, zo doe je dat

Hoe kan je je merk instellen in Canva

Je herkent het vast wel. Je bent een nieuw ontwerp aan het maken in Canva, vervolgens wil je graag je lettertype aanpassen. Maar welke fonts gebruik je ook alweer voor je huisstijl? Je zoekt al je bestanden door en na een halfuur heb je eindelijk je huisstijl ontwerp teruggevonden. Dat moet makkelijker kunnen. En ik heb goed nieuws voor je, want dat kan ook. Met de brand kit in Canva kan je gemakkelijk en snel je merk instellingen terugvinden en gebruiken. In deze blog leg ik je uit hoe je je merk kan instellen in Canva.

Wat houdt het in?

Met behulp van de merk instellingen kan je altijd direct je huisstijl terugvinden tijdens het ontwerpen van je content. Wil je een andere kleur instellen? Dan vind je hier direct je kleurenpalet terug en kan je de kleur gelijk selecteren. Hetzelfde geldt voor lettertypes.

Daarnaast kan je logo’s, personal branding foto’s en iconen toevoegen aan je merkmateriaal. Hierdoor kan je deze altijd gemakkelijk terugvinden.

Hoe stel je je merk in in Canva?

Om je merk instellingen te beheren ga je naar canva.com. Vervolgens klik je links op tabblad merk. Klik op het vak met de tekst merkmateriaal  om je merk in te stellen.

Het logo instellen

Je ziet dat er nu verschillende instellingen openen. We starten eerst met het toevoegen van het logo en alle variaties. Om de afbeeldingen toe te voegen klik je op het vak met voeg een logo toe … Vervolgens kan je de gewenste bestanden uploaden.

Tip: Upload de verschillende variaties en zowel de kleur als zwart/wit versies van je logo.

Ik kies ervoor om hier ook direct mijn favicon te uploaden, maar dit kan je natuurlijk ook pas later doen bij het onderdeel pictogrammen.

Je kleurenpalet toevoegen

Om een kleur toe te voegen klik je op het plusje. Vervolgens kan je hier je kleurcode invoeren.

Wanneer je met je cursor over de kleur beweegt kan je deze verwijderen door middel van het kruisje. Je kan een kleur aanpassen door erop te klikken.

Lettertypes instellen

Bij de lettertypes vindt je heel veel opties. Maak het jezelf niet te ingewikkeld en gebruik niet teveel verschillende fonts. Zelf houd ik altijd 3 soorten aan. Waarvan ik er eigenlijk maar 2 in mijn teksten gebruik. Het andere font komt terug in mijn logo.

Om een font toe te voegen klik je op het potloodje. Je kan eventueel zelf een tekst kiezen, ik heb hier gewoon de naam van het lettertype getypt.

Kies je lettertype in het dropdown menu en pas eventueel de grootte en opmaak aan.

Je kan hier ook de toepassing van het lettertype selecteren.

Foto’s, illustraties en pictogrammen

Verder heb je nog de optie om foto’s illustraties en pictogrammen aan je merk in Canva toe te voegen. Je kan hierbij denken aan personal branding foto’s voor op je website, specifieke illustraties voor je merk of favicons.

Het toevoegen werkt hetzelfde als bij je logo’s. Klik op het vak en selecteer de bestanden die je wilt uploaden.

Met wie wil je je merk instellingen delen?

Bovenaan kan je selecteren met welke mensen je je merk instellingen wilt delen. Wanneer je niet wilt dat je team toegang heeft, voeg je eerst een nieuwe map toe dmv de knop Aan een map toevoegen. Vervolgens kan je de map van het team verwijderen met het kruisje.

Richtlijnen toevoegen

Werk je samen met een team en wil je extra uitleg geven over bepaalde elementen? Bij elk onderdeel vind je de optie Nieuwe toevoegen als je hierop klikt kan je richtlijnen toevoegen. Zo weet iedereen precies wat de bedoeling is.

Waar vind je je merk instellingen in Canva terug?

Je kan je merk instellingen terugvinden tijden het ontwerpen door links het tabblad merk te openen.

Verder vind je de instellingen ook terug per onderdeel. Wanneer je een kleur aan wilt passen zie je onder de normale instellingen je kleurenpalet staan. Hetzelfde geldt voor je lettertypes. Soms moet je wel even scrollen om het terug te vinden.

Zelf een mooie huisstijl samenstellen zonder er weken mee bezig te zijn | Download de gratis gids

Bedankt voor je download! Je kan de gids binnen enkele minuten in je mailbox verwachten.