Je producten verkopen op Etsy, waarom jij het ook zou moeten doen

Je producten verkopen op Etsy tips en tricks

Steeds meer mensen verkopen hun spullen op Etsy. Zo vind je er templates, posters en handgemaakte spullen, maar ook vintage spullen worden veel op Etsy verkocht. Ben jij een creatieve ondernemer met zelfgemaakte (digitale) producten? Of verkoop je vintage? Lees dan zeker even verder, wellicht is Etsy iets voor jou.

Wat is Etsy?

Etsy is een soort online marktplaats waarop je zelfgemaakte en/of vintage spullen kan kopen of verkopen. Het platform brengt creatievelingen op één plek samen. Je kan op Etsy verkopen aan mensen over de hele wereld. Je kan zelf kiezen naar welke landen je wilt verzenden en welke prijs je voor je producten wilt vragen.

Waarom zou je kiezen voor Etsy?

  • Etsy heeft een wereldwijd bereik en is een van de bekendste platformen voor het verkopen van handgemaakte en vintage items. Hierdoor hoef je niet meer op zoek te gaan naar je doelgroep, maar vind je doelgroep jou.
  • Het is relatief simpel, je hoeft alleen je product te plaatsen en je verzendkosten in te stellen en je kunt aan de slag.
  • Etsy regelt de betalingen, je moet alleen je account koppelen met je creditcard. De koper rekent via Etsy af en jij ontvangt je geld op een zelfgekozen moment van Etsy.
  • Wanneer je digitale producten verkoopt kan je op deze manier ook passieve inkomsten genereren, alle handelingen verlopen automatisch. Daarnaast kan je ook leveren over de hele wereld, omdat je geen verzendkosten hoeft te rekenen.

Kosten

Het plaatsen van een listing (een product) kost 0,20 dollar en bij een verkoop vraagt Etsy een kleine commissie. Verder brengt Etsy geen kosten met zich mee

Tip: wanneer je je via deze link aanmeld ontvang je 40 listings gratis!

Extra tips:

  • Zorg voor duidelijke foto’s en uitgebreide omschrijvingen, op deze manier weet jouw klant waar hij aan toe is en wat hij koopt.
  • Vertaal je shop, zorg ervoor dat je je shop in ieder geval ook naar het engels vertaalt (dit kan gemakkelijk in de instellingen), zo begrijpen klanten over de hele wereld jouw (product)teksten
  • Vraag goede prijzen, durf een eerlijke prijs voor je producten te vragen, zet zeker niet te laag in. Houd hierbij ook rekening met de commisie die je aan Etsy betaalt.

Zelf een mooie huisstijl samenstellen zonder er weken mee bezig te zijn | Download de gratis gids

Bedankt voor je download! Je kan de gids binnen enkele minuten in je mailbox verwachten.