Tarot inzetten voor je business. Een complete startersgids

Tarot inzetten voor je business een complete startersgids

Je hebt er vast weleens van gehoord, tarot kaarten. Je kan deze kaarten gebruiken als tool voor je persoonlijke ontwikkeling. Maar wist je dat je tarot ook in kan zetten voor vraagstukken en groei op business gebied? In deze blog neem ik je mee in de wereld van de tarot kaarten en laat ik je zien hoe je ze in kan zetten voor je onderneming.

Wat is tarot?

Tarotkaarten zijn een tool om meer inzicht te verkrijgen. Elke kaart binnen het deck (dit is een set tarotkaarten) heeft een bepaald energie en boodschap. Zelf geloof ik dat je bewust een bepaalde kaart aangereikt krijgt. Maar wellicht vind je het spirituele aspect nog een beetje eng en lastig en wil je het liever vanuit een andere hoek benaderen.

Je kan de tarotkaarten dan ook zien als een psychologische tool. De kaarten reflecteren dan je onderbewuste en vanuit daar kan je deze onbewuste gedachten en gevoelens op de kaarten projecteren om hier vervolgens iets mee te doen.

De verschillende kaarten

Een tarot deck bevat altijd 78 kaarten. Deze kaarten zijn opgedeeld in twee onderdelen. De grote en de kleine arcana. In het Engels ook wel Major arcana en Minor arcana genoemd.

De grote arcana

De kaarten binnen de grote arcana zijn over het algemeen het meest bekend. Hierbinnen vallen de kaarten als de zon, de maan, de duivel en de dood (dit is trouwens helemaal geen enge kaart, maar daarover later meer).

De kleine arcana

Binnen de kleine arcana heb je weer vier onderdelen. Deze kan je vergelijken met de verschillende kaarten binnen een kaartspel. Maar in plaats van schoppen, harten, klaveren en ruiten, hebben deze kaarten andere symbolen en namen.

Namelijk staven/wands, bekers/cups, zwaarden/swords en pentakels/pentacles. Deze onderdelen reflecteren allemaal een bepaald gebied. Zo staan de staven voor het vuurelement, dat staat voor actie, creativiteit en passie. De bekers staan voor het water element, deze reflecteren emoties, gevoel en relaties. Zwaarden staan voor lucht en daarmee ook voor gedachten, kennis, logica en communicatie. En de pentakels staan voor het aarde element en reflecteren materiële zaken als overvloed.

Vervolgens zijn er van elke soort meerdere kaarten met opvolgende nummers. Deze kaarten representeren als het ware de reis door het element. Je hoeft nu nog niet exact te weten wat elke kaart betekent.

Vertrouw op je gevoel

Wanneer je start met tarot hoef je echt nog niet direct alle kaarten te kennen. Je mag hierbij vooral op je gevoel afgaan. Trek gewoon een kaart en kijk een tijdje naar de afbeelding. Kijk wat er omhoog komt en hoe je de kaart interpreteert. Dan zit je eigenlijk altijd goed.

Hoe kan je tarot gebruiken?

Je kan tarot gebruiken voor verschillende onderdelen in je business. Zo kan je elke ochtend een kaart trekken met de focus voor die dag. Of je kan ervoor kiezen om om helderheid te vragen op een moeilijk moment.

Maar je kan ook specifieke vragen stellen. Zo zou je kunnen vragen wat voor content je klanten nodig hebben. Waar je business op dit moment staat en hoe je het naar een hoger niveau kan tillen. Of wat je blinde vlekken zijn binnen je bedrijf.

Eigenlijk is geen enkele vraag te gek en kan je voor alles een kaart trekken. Alleen ja/nee vragen zijn iets lastiger. Je kan je vraag wel op deze manier stellen, maar verwacht geen ja of nee als antwoord, in plaats daarvan geeft de kaart een breder verhaal weer rondom het thema van jouw vraag.

Één kaart of grotere spreads?

Je kan ervoor kiezen om één kaart te trekken of gebruik te maken van zogenaamde spreads, dit zijn leggingen met meerdere kaarten. Wanneer je net start zal ik aanraden om gewoon lekker met één kaart te beginnen. Dit kan je later altijd uitbreiden naar meerdere kaarten.

Verschillende manieren om tarot kaarten te schudden en een kaart te trekken

Maar hoe trek je dan een kaart? Dat is heel simpel, je schudt de kaarten net zoals een normaal kaartspel, het maakt niet uit hoe je dit doet. Of je legt alle kaarten op tafel en husselt ze gewoon zo door elkaar. Vervolgens wacht je tot er een kaart uit de stapel valt of kies je op gevoel een kaart uit.

Omgekeerde kaarten

Soms trek je een kaart op z’n kop. Dit houdt in dat je jezelf vaak blokkeert op het gebied dat de kaart reflecteert. Mocht je het wat ingewikkeld vinden om hiermee aan de slag te gaan, lees deze kaarten dan gewoon alsof je ze normaal hebt getrokken.

Wat doe je met ‘enge’ kaarten

We kennen allemaal wel die verhalen die rondom tarot kaarten en toekomstvoorspellingen hangen. Wanneer je de dood trekt, zou dat ook de dood voorspellen enz. Gelukkig werkt het niet zo. Binnen de tarot is deze kaart juist super mooi. Het laat zien dat je oude dingen (patronen, een oude versie van jezelf, verhalen) los mag laten om weer opnieuw geboren te worden.

Zo is het eigenlijk met alle kaarten binnen de tarot. Sommige zien er wat donkerder uit en hebben een wat zwaardere energie, maar weet dat je hier niet bang voor hoeft te zijn. Ze hebben allemaal een mooie boodschap te brengen.

Je eerste deck uitkiezen

Lijkt het je tof om te starten met tarot en wil je je eerste deck aanschaffen? Kijk dan vooral rond op internet en kies een deck uit dat je volledig aanspreekt. Hierin is geen goed of fout. Als beginner is het wel fijn om voor een tarot deck met een duidelijke symboliek te kiezen, kies dus liever niet voor kaarten waar enkel 5 zwaarden op afgebeeld staan. Op deze manier is het interpreteren een stuk lastiger. Een rijk geïllustreerd deck maakt het interpreteren van de kaarten gemakkelijker.

Een traditioneel deck met duidelijke illustraties is het ‘Rider Waite Tarot‘ deck. De afbeeldingen kunnen soms alleen nog wel wat afschrikken. Vind je dat lastig dan zou je eventueel voor een deck als ‘The Good Karma Tarot’ kunnen kiezen, deze kaarten hebben een hele zachte energie en afbeeldingen. Zelf heb ik ‘The Light Seers Tarot

Ten slotte zou je er ook voor kunnen kiezen om in plaats van een tarot deck voor orakel kaarten te kiezen. Dit werkt eigenlijk exact hetzelfde als tarot. Alleen staan bij orakelkaarten de kaarten en hun betekenis niet vast. Hierdoor zijn er veel verschillende soorten decks met elk hun eigen focus beschikbaar. Voor veel mensen is dit net wat laagdrempeliger dan tarot kaarten.

Zelf een mooie huisstijl samenstellen zonder er weken mee bezig te zijn | Download de gratis gids

Bedankt voor je download! Je kan de gids binnen enkele minuten in je mailbox verwachten.