Waarom ik het Divi thema aanraad

Voordelen van het Divi thema voor wordpress websites

Wanneer je besluit je eerste WordPress website te bouwen kan het best overweldigend zijn. Er is op internet veel informatie te vinden, maar iedereen roept iets anders. Zo bijvoorbeeld ook als het gaat over welk thema je het beste kan gebruiken. Veel mensen raden een thema van een site als Themeforest aan. Zelf ben ik daar geen fan van en adviseer ik andere programma’s. Zoals het Divi thema. In deze blog leg ik uit waarom.

Welke website thema’s raad ik aan?

Vaak worden thema’s van Themeforest aangeraden. Zelf ben ik samen met mijn zus ook zo gestart. En het was enorm frustrerend. Niet alleen WordPress was nieuw, maar het gebruik van thema’s was ook nog eens enorm onduidelijk en ingewikkeld. Mijn zus had een thema gekocht, maar geen idee hoe ze de opmaak kon importeren en hoe ze nieuwe pagina’s een goede lay-out kon geven of dingen aan kon passen. Dat moest makkelijker kunnen.

In mijn zoektocht op internet kwam ik de plugin Elementor tegen. Wanneer je op zoek bent naar een manier om gratis of goedkoop een mooie website te bouwen, is dat ook zeker een goede optie.

In de tussentijd had ik ook zelf een website gebouwd met behulp van een ander thema van Themeforest. Het is een mooie site geworden, maar ik miste veel functionaliteiten om de site te customizen, zonder daarvoor codes te hoeven gebruiken of direct naar het support team te mailen. En ik liep gedurende het proces tegen veel dingen aan.

Uiteindelijk kwam ik in aanraking met het Divi thema, en wat een opluchting is dat. Sinds ik Divi gebruik is het designen van websites makkelijker dan ooit en heb ik alle functionaliteiten die ik nodig heb direct beschikbaar.

divi wordpress thema om zelf eenvoudig je website te kunnen bouwen

Het Divi thema

Bouw gemakkelijk en snel je eigen website.

Wat zijn de voordelen van Divi?

Divi heeft verschillende voordelen te opzichte van andere thema’s. Ik neem ze één voor één met je door.

Makkelijk zelf aan te passen

Het Divi thema werkt met behulp van een drag and drop builder. Dit houdt in dat je je website als het ware aan de voorkant kan bewerken. Je ziet direct wat je doet en je kunt snel nieuwe elementen en vakken toevoegen aan de pagina’s en ze verplaatsen door te slepen. Zo kan je heel gemakkelijk pagina’s aanpassen en elementen toevoegen of verwijderen. Ook als je geen kennis van codes hebt.

Mogelijkheid om super veel onderdelen op je website te customizen

Daarnaast kan je veel onderdelen op je website customizen, zo kan je je blogs een mooi design geven en ook unieke product pagina’s creëren. Ben je klaar met de standaard look van Woocommerce? Met Divi geef je het je eigen touch.

Themabouwer

In de themabouwer kan je standaard pagina’s bewerken. Zoals bijvoorbeeld product categorieën, berichten of de shop pagina. Dit zijn pagina’s die vaker terug kunnen komen met een verschillende URL. Wanneer je bijvoorbeeld meerdere shop categorieën hebt kan je hier één design aanmaken dat al deze pagina’s de juiste look geeft. Daarnaast heb je hier de mogelijkheid om een custom 404 pagina te creëren en de zoekresultaten jouw branding mee te geven.

Mogelijkheid tot lifetime licentie

Je kan Divi voor een jaar aanschaffen of een lifetime licentie kopen. Je hebt dan levenslang toegang tot alle producten van Elegant themes.

Te gebruiken op onbeperkt aantal websites

Na aanschaf is het thema op een onbepaald aantal websites te gebruiken. Zo kan je een tweede bedrijf starten en het Divi thema nogmaals gebruiken. Of zelfs websites ontwerpen voor je klanten. Zonder dat je hier extra voor hoeft te betalen.

Ook toegang tot extra thema en plugins van Elegant themes

Elegant themes heeft ook nog andere producten. Zoals e-mail opt-in en social sharing plugins. En een extra thema (al zou ik zelf gewoon gebruik maken van Divi). Ook deze kan je op een onbeperkt aantal websites gebruiken wanneer je het thema aanschaft.

Je kan meerdere API codes gebruiken wanneer je websites ontwerpt voor klanten

Wanneer je je eigen licentie gebruikt om websites te ontwerpen voor je klanten kan je meerdere codes aanmaken om jouw licentie te koppelen. Zo kan je precies zien voor welke websites je een API-key hebt gegenereerd en ze eventueel ook deactiveren of verwijderen wanneer ze geen updates meer mogen ontvangen. Bijvoorbeeld wanneer je Divi 1 jaar gratis bij je diensten aanbiedt. Of als er onverhoopt misbruik wordt gemaakt van je licentie of diensten.

Designs kunnen volledig responsive worden gemaakt

Tegenwoordig worden veel websites mobiel bekeken. Daarom is het enorm belangrijk om je website responsive te maken voor alle apparaten. In de builder kan je elementen aanpassen of er zelfs voor kiezen om ze op mobiel of tablet niet te tonen. Zo heb je altijd de ultieme gebruikerservaring op alle devices.

Veel design opties als animaties en verdelers

Binnen de builder zijn er veel design opties. Zo kan je je site net die extra touch geven door animaties te gebruiken of een tof scroll effect toe te voegen. Wanneer je dit gedoseerd doet kan het je site een echte boost geven en super professioneel overkomen. Maar let op! Ga niet helemaal los met deze effecten, dan doe je je site juist tekort.

Support van Elegant themes

Kom je ergens niet helemaal uit, dan kan je altijd contact opnemen met het support team van Elegant themes. Deze zijn 24/7 bereikbaar. Let op! De support is wel in het Engels.
Daarnaast is het ook zo dat Divi een redelijk bekend thema is en dat je veel info op internet kan vinden als je ergens echt niet uitkomt, ook in het Nederlands.

Steeds nieuwe updates

Het is belangrijk om je website thema regelmatig te updaten naar de nieuwste versie. Op deze manier blijft je website optimaal werken. Ik ervaar nu dat de website die ik heb gebouwd met een thema van themeforest, vrijwel geen nieuwe updates meer heeft. Terwijl Divi nog regelmatig moet worden geüpdate. Waardoor ik bij het Divi thema altijd ben verzekerd van een optimale werking.

Veel mogelijkheden om Custom CSS toe te voegen

Heb je verstand van code en wil je toch nog net iets meer dingen customizen? Ook dat is mogelijk. Je hebt binnen de builder veel mogelijkheden om custom CSS aan elementen toe te voegen.

Je kan elementen opslaan en vaker gebruiken

Ben je tevreden met de opmaak van een pagina of element? Met behulp van de Divi bibliotheek kan je deze elementen gemakkelijk hergebruiken. Hoe je dit doet leg ik uit in het eerste gedeelte van deze blog.

Iconen zijn standaard bij het thema inbegrepen

Iconen kunnen super handig zijn om je website een tof design mee te geven. Denk bijvoorbeeld aan iconen in plaats van bullet points in lijstjes. Binnen de builder zijn deze standaard meegeleverd, dat scheelt weer tijd, geld en moeite, om ze te kopen en installeren.

Wat zijn de nadelen van het Divi thema?

Er zijn ook mensen die Divi afraden. Het zou je website namelijk iets trager kunnen maken. Divi heeft immers veel functionaliteiten die ruimte in beslag nemen en de laadtijd kunnen vertragen. Elegant themes heeft de snelheid zo veel mogelijk geoptimaliseerd, maar dat is een afweging die je moet maken. Het voordeel is dat het designen van je eigen website door de ingebouwde builder en functionaliteiten wel veel makkelijker is.

Het tweede nadeel is dat er gebruik wordt gemaakt van shortcodes. Dit zijn kleine stukjes tekst tussen vierkante haken die als het ware aangeven wat er waar moet komen te staan. Elk blok dat je gebruikt bevat zo’n shortcode. Wanneer je besluit over te stappen, moet je deze shortcodes dus van je volledige website afhalen en vervangen. Dit is natuurlijk best een dingetje en kan veel tijd in beslag nemen. Dit heb je echter bij alle pagebuilders, zoals Elementor, Kingcomposer enz.

Zelf ben ik momenteel echter zo tevreden over Divi dat ik alle voordelen, zoals het gebruiksgemak en de functionaliteiten, op vind wegen tegen de nadelen en er momenteel niet aan denk om over te stappen.

Dat klinkt allemaal inderdaad erg goed, maar ik heb mijn website al gebouwd met een ander thema.

Heb je al een thema? Dan kan je nog steeds van de voordelen gebruik maken met behulp van de Divi page builder. Zo hoeft niet je volledige website op de schop, maar kan je wel gebruik maken van de handige functionaliteiten.

Wil je ook graag het Divi thema gebruiken? Op de site van Elegant themes vind je meer informatie en kan je het thema aanschaffen.

Zelf een mooie huisstijl samenstellen zonder er weken mee bezig te zijn | Download de gratis gids

Bedankt voor je download! Je kan de gids binnen enkele minuten in je mailbox verwachten.