Wat zijn lightroom presets en hoe gebruik je ze?

Wat zijn lightroom presets en hoe gebruik je ze?

Krijg jij ook maar geen consistente look op je instagram pagina of zijn de foto’s op je blog het allemaal net niet? Dan zijn presets de perfecte uitkomst! Op deze manier zorg je voor een mooi en professioneel geheel op je blog, website of social media. Ga voor een minimalistische look of kies voor stoere jungle vibes. Voor iedereen is er wel een passende preset.

Wat zijn presets?

Presets zijn bestanden die je gebruikt in combinatie met het programma lightroom. Je hebt hiervoor een betaald lightroom account nodig of kunt gebruik maken van de gratis app op je telefoon. De presets bevatten instellingen voor de bewerking van je foto, het zijn dus eigenlijk een soort filters. Met één klik geef je al je foto’s dezelfde professionele look en dat zonder kennis van fotobewerking en lightroom!

Hoe werkt het?


Je upload de foto’s die je wilt bewerken en past de preset in één klik toe. Soms is het nodig om de helderheid en het contrast nog wat aan te passen, omdat elke foto onder andere omstandigheden gemaakt wordt.
Je foto is binnen een paar klikken klaar om gebruikt te worden.

Wat zijn de voordelen van een preset?

  • Je creëert gemakkelijk en snel een consistente look, binnen een minuut heb je met een paar klikken je foto bewerkt.
  • Geen gedoe met het nabewerken van je foto’s, je past de preset toe, doet nog een paar minimale aanpassen en klaar. Zo simpel is het nog nooit geweest!
  • Al je foto’s sluiten naadloos op elkaar aan. Die perfecte instagram feed of professionele blog is eindelijk binnen handbereik!

Genoemde producten in deze blog:

Zelf een mooie huisstijl samenstellen zonder er weken mee bezig te zijn | Download de gratis gids

Bedankt voor je download! Je kan de gids binnen enkele minuten in je mailbox verwachten.