Zo kan je een lettertype uploaden in Canva

Zo kan je een lettertype uploaden in Canva

Heb je een speciaal font gekocht voor je bedrijf en wil je deze nu graag gebruiken in je Canva ontwerpen? Dat kan! In deze blog laat ik je twee verschillende manieren zien om een lettertype te uploaden in canva. En ik geef je nog wat extra tips over waar je op moet letten.

Hoe voeg je een font toe in Canva

Om je eigen lettertype te uploaden in Canva kan je op twee manieren te werk gaan. Ik ga ze één voor één met je doornemen.

Het lettertype toevoegen tijdens het ontwerpen

Je kan het lettertype direct toevoegen tijdens het ontwerpen. Typ de tekst en klik vervolgens linksboven op het font. Je kan nu links onder op lettertype uploaden klikken. Selecteer het lettertype dat je toe wilt voegen. Je krijgt nu een melding van Canva met betrekking tot de rechten. Klik op ja, uploaden maar!

Canva ondersteunt de verschillende bestanden voor het toevoegen van een lettertype. Wanneer je de mogelijkheid hebt zal ik altijd voor .OTF kiezen. Maar heb je die niet beschikbaar, dan is het ook geen probleem om .TTF te gebruiken.

Om het lettertype te gebruiken kan je bij de verschillende fonts in de zoekbalk zoeken naar de naam van je font.

Het font toevoegen bij je merkinstellingen

In een vorige blog heb ik laten zien hoe je je merk in kan stellen in Canva. Hier kan je ook custom fonts uploaden. Ga hiervoor naar de home van canva en klik in het linkermenu op merk. Klik vervolgens op merkmateriaal. Wanneer je naar beneden scrolt zie je de font opties. Klik op nieuwe toevoegen > font uploaden. Upload het font dat je wilt gebruiken en klik weer op ja, uploaden maar!

Je lettertype verschijnt nu tussen alle andere fonts als je een ontwerp gaat maken in Canva

Wanneer je het font wilt verwijderen kan dat ook bij je merk instellingen. Klik weer op nieuwe toevoegen > lettertype uploaden. Je kan het font nu verwijderen door op de afbeelding van de prullenbak te klikken.

Let op de licentie van het font

Wanneer je een lettertype upload in Canva is het belangrijk dat je de juiste licentie hebt. Sommige lettertypen mag je enkel gebruiken voor persoonlijk gebruik. Voor anderen is het ook toegestaan om ze commercieel te gebruiken. Je kan dit vaak terugvinden op de plaats waar je het lettertype gekocht of gedownload hebt.

Lees voor meer info de blog over rechten op lettertypes

Waar kan je lettertypes voor je bedrijf vinden?

Wanneer je gebruik wilt maken van een speciaal lettertype voor je bedrijf kan je veel toffe fonts vinden op het internet. Er zijn gratis en betalende websites. Voorbeelden zijn dafont en creativemarket.com, maar ook op sites als etsy worden er fonts verkocht. Zorg dat je altijd een font koopt dat je commercieel mag gebruiken.

Zelf een mooie huisstijl samenstellen zonder er weken mee bezig te zijn | Download de gratis gids

Bedankt voor je download! Je kan de gids binnen enkele minuten in je mailbox verwachten.